FAQ

Ο σκοπός στα συστήματα υδρορροής είναι να συλλέγουν τα βροχόνερα από την στέγη και να τα οδηγούν μακριά από τα θεμέλια του σπιτιού και επίσης το στάξιμο πάνω στους τοίχους. Συνεχίζοντας βοηθάνε στο να μην πέφτει απευθείας μεγάλη ποσότητα νερού πάνω στους ανθρώπους που βρίσκονται σε εισόδους, σημεία στάθμευσης κτιρίων και πέργκολες.
Κατασκευάζετε από μεταλλική ταινία που είναι σε μορφή ρολό ( coil ) αυτό μετά οδηγείτε μέσα στο ειδικό μηχάνημα υδρορροής (τύπου ραουλιέρας) στη συνέχεια γίνεται η μεταποίηση της ταινίας και τελευταία βγαίνει ο επιθυμητός τύπος υδρορροής. Η διαδικασία γίνεται μέσα στον χώρο μας αλλά ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι από τα συνεργεία μας – συνεχόμενες υδρορροές που έρχονται επί τόπου στο σπίτι σας.
Οι υδρορροές τοποθετούνται με την χρήση διαφόρων στηριγμάτων, άναλογα βέβαια από την κατασκευή της στέγης και με τον συνδιασμό άλλων εξαρτημάτων. Για την καλύτερη ενημέρωση ζητήστε πληροφορίες από τα συνεργεία τοποθέτησης – συνεχόμενες υδρορροές ή επικοινωνήστε μαζί μας.
Οπωσδήποτε, τα συνεργεία μας αναλαμβάνουν την αφαίρεση των παλιών υδρορροων και να τις πετάξουν.
Ήδη διαθέτουμε 40 χρόνια εγγύηση για το αλουμίνιο στις σειρές ΥΔΡΟΡΡΟΗ και ΥΔΡΟΜΑΤ. Εάν η τοποθέτηση γίνεται από τα συνεργεία μας τότε συμπεριλαμβάνετε εγγύηση και για την καλή λειτουργία των προϊόντων μας.
Οι υδρορροές, τα λούκια και όλα τα εξαρτήματα μας συσκευάζονται με προσοχή ακόμα και με ειδικά παλέτα εάν χρειαστούν, έτσι προσπαθώντας με οποιοδήποτε τρόπο να αποφεύγουμε ζημίες. Ανάλογα από την περιοχή και την ποσότητα της κάθε παραγγελίας υπάρχουν διάφοροι τρόποι μεταφοράς, όπως: Αεροπορικώς, Ακτοπλοϊκώς ή Οδικώς.
Βασικά εξαρτάται από το μέγεθος της στέγης και την ποσότητα βροχόνερου που θα πέφτει. Τυπικά συνιστούμε στις κάθετες υδρορροές η απόσταση να είναι περίπου από 10 έως 15 μέτρα.
Φυσικά θα ταιριάζουν, η ημιστρόγγυλη υδρορροή υπήρξε η πιο παραδοσιακή υδρορροή σε σπίτια ξεκινώντας απο την χρονολογία του 1940 και ακόμα σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη προτίμηση. Συνηθίζονται να τα τοποθετούν σε ανακαινισμένα νέο κλασικά κτίρια, επίσης και στα μοντέρνα σπίτια με σύγχρονη αρχιτεκτονική μιας που διατιθονται σε πολλές αποχρώσεις.
Αλουμίνιο: Χαμηλό κόστος. Υπάρχουν πολλών τύπων Alloys που μπορούμε να διαλέξουμε. Τοποθετούνται εύκολα. Η ποικιλία χρωμάτων είναι απεριόριστη. Διαθέτουμε 40 χρόνια εγγύηση για την αντοχή του. Είναι παγκοσμίως το πιο χρησιμοποιημένο μέταλλο στα συστήματα υδρορροής.
Γαλβανισμένη λαμαρίνα: Η γαλβανισμένη λαμαρίνα έχει μεγαλύτερη δύναμη κρούσης από το αλουμίνιο. Έχει περισσότερο βάρος σε ισοτιμία πάχους από μια ταινία αλουμινίου. Χρησιμοποιείται συχνά σε περιοχές με πολύ χιόνι. Έχει φτηνότερο κόστος από τα άλλα μέταλλα. Διατίθεται σε αρκετές αποχρώσεις. Εμφανίζονται σημεία σκουριάς.
Χαλκός: Θεωρείται το κορυφαίο μέταλλο στα συστήματα υδρορροής. Μεγάλη αντοχή και διάρκεια ζωής. Δεν χρειάζεται βάψιμο. Με τον καιρό αλλάζει χρώμα επίσης αυτό γίνεται και με χημική επεξεργασία. Έχει υψηλό κόστος σε σύγκριση με τα παραπάνω μέταλλα. Συνιστούμε να γίνεται η τοποθέτηση από έμπειρους τεχνίτες.
Δεν υπάρχει μέχρι στιγμή κάποια μόνιμη λύση για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Ένα διάφανο βερνίκι βοηθάει αλλά όμως θα είναι κάτι προσωρινό, και αυτό θα εξαρτηθεί από το βερνίκι και τον τρόπο εφαρμογής του.