Συχνές Ερωτήσεις

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Όλες οι υδρορροές είναι είτε τμηματικές, είτε συνεχόμενες. Διαθέτουμε συστήματα υδρορροής σε διάφορα υλικά, μεγέθη και χρώματα. Ελέγξτε τα προϊόντα μας ή κατεβάστε τον κατάλογο προϊόντων μας εδω.

Βεβαίως, δεν είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε τμηματικές υδρορροές, καθώς αυτό είναι συνήθως μια απλή εργασία, αρκεί να μη αισθάνεστε φοβία πάνω σε σκάλα. Αλλά αν προτιμάτε την συνεχομένη υδρορροή, δηλαδή χωρίς ενώσεις, τότε θα χρειαστείτε εξειδικευμένο συνεργείο μας για να κάνει την τοποθέτηση.

Προσοχή: Συνιστάται να προσλάβετε τα εξειδικευμένα συνέργεια μας για την εγκατάσταση των υδρορροών σας. Παρεχουν εμπειρία και την κατάλληλη τεχνογνωσία, για μια εγγυημένη και σωστή εγκατάσταση.

Σχάρες και άλλα προϊόντα που διαθέτουν κάθετες υποδοχές, περσίδες ή άλλα ανοίγματα μπορούν να επιτρέψουν στα φύλλα και τα υπολείμματα να μετακινηθούν προς τα κάτω και να φράξουν τα κανάλια του νερού. Έτσι, τα φύλλα και τα σκουπίδια μπορεί να μείνουν έξω από τις υδρορροές σας, αλλά το ίδιο και το νερό της βροχής! Το COVERPRO δεν έχει κάθετα ανοίγματα και ο σχεδιασμός του με μύτη προς τα εμπρός αποτρέπει την είσοδο φύλλων και υπολειμμάτων στο σύστημα υδρορροής σας. Αυτό σημαίνει ότι η βαρύτητα λειτουργεί για εσάς, όχι εναντίον σας. Η COVERPRO έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε τα φύλλα και τα υπολείμματα που κινούνται κάτω από την οροφή να πέφτουν κατευθείαν στο έδαφος κάτω.

Η σειρά υδρορροών μας έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζεται με τη φυσική αρχιτεκτονική του σπιτιού σας. Διατίθενται δεκαπέντε (15) χρώματα έτσι ώστε ένα εγκατεστημένο σύστημα  υδρορροής να ταιριάζει στο μέγιστο.

Η ανάγκη αντικατάστασης των υδρορροών σας μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Οι υδρορροές που διαρρέουν ή οι υδρορροές που συγκρατούν νερό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Οι υδρορροές που φαίνονται ή έχουν φθαρεί μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται λιγότερο ελκυστικό. Οι παλιές υδρορροές μπορεί να μην στραγγίζουν σωστά ή μπορεί να σχίζονται από το σπίτι. Ορισμένες παλιές υδρορροές είναι λυγισμένες και δεν μπορούν να επισκευαστούν, προκαλώντας βουλώματα και άλλα προβλήματα αποστράγγισης. Μπορεί να θέλετε ένα νέο σετ υδρορροών για να ταιριάζει με το στυλ ή το χρώμα του σπιτιού που ψάχνετε.

Το πόσες φορές ετησίως πρέπει να καθαρίζετε τις υδρορροές σας εξαρτάται από το είδος των δέντρων στην περιοχή σας. Εάν τα δέντρα πέφτουν ενώ κρέμονται πάνω από τις υδρορροές σας, μπορείτε να περιμένετε να καθαρίζετε τις υδρορροές σας μία φορά ή ακόμη και έως και 4 φορές το χρόνο. Τα πεύκα είναι συχνά οι μεγαλύτεροι ένοχοι που προκαλούν τακτικό καθαρισμό υδρορροών. Εάν έχετε λίγα δέντρα γύρω από την ιδιοκτησία σας, ο καθαρισμός δύο φορές το χρόνο αρκεί.

Οι υδρορροές χωρίς ραφή έχουν λιγότερες ραφές και αρμούς στις υδρορροές και τα στόμια εκροής, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερες πιθανότητες διαρροής. Το προϊόν είναι ισχυρότερο από ένα τυπικό σύστημα υδρορροής επειδή δεν αποτελείται από πολλά μέρη. Αυτό του επιτρέπει να αντέχει βαριά φορτία και ισχυρούς ανέμους.

Οι συνεχόμενες υδρορροές (χωρίς ενώσεις) μειώνουν τον όγκο των διαρροών, ταιριάζουν κατά παραγγελία στο σπίτι σας, αντέχουν τους δυνατούς ανέμους και μειώνουν την πιθανότητα εμπλοκής. Αισθητικά δείχνουν υπέροχα στο σπίτι σας. Και διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Ο σκοπός των συστημάτων υδρορροής είναι η συλλογή των βροχόνερων και η ασφαλής απομάκρυνσή τους από τα θεμέλια και τους τοίχους των κτιρίων. Κατ’ επέκταση οι υδρορροές εξυπηρετούν στο να αποφεύγεται η ρίψη ελεύθερης ακανόνιστης ποσότητας νερού σε περαστικούς, σημεία στάθμευσης κτιρίων και πέργκολες.

Η τοποθέτηση των υδρορροών πραγματοποιείται με τη χρήση διαφορών στηριγμάτων που επιλέγονται σύμφωνα με το τύπο της στέγης. Σε συνδυασμό με τη χρήση κι άλλων απαιτούμενων εξαρτημάτων ολοκληρώνεται η σωστή τοποθέτηση από έμπειρους και καταρτισμένους τεχνίτες. Για αναλυτικότερη και καλύτερη ενημέρωση, ζητήστε πληροφορίες από τα συνεργεία τοποθέτησης – συνεχόμενες υδρορροές ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Φυσικά μπορούμε να αφαιρέσουμε τις ήδη τοποθετημένες υδρορροές σας σε περίπτωση που χρειάζονται αντικατάσταση ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Παρέχουμε εγγύηση μόνο όταν η τοποθέτηση των υλικών πραγματοποιηθεί από τα εξειδικευμένα συνεργεία μας. Για την ποιότητα των ταινιών αλουμινίου που χρησιμοποιούμε φέρει πιστοποίηση EN ISO 9001:2000 υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας.

Σημείωση: Δε φέρουμε καμία ευθύνη και δεν ισχύει καμία εγγύηση για την λειτουργία των προϊόντων μας από την οποιαδήποτε μεταχείριση, τοποθέτηση, ή ιδιοκατασκευή τεχνικής είτε αισθητικής φύσεως που θα προκύψει μετά την πώληση από ιδιώτες η ανεξάρτητοί επαγγελματίες

Τα προϊόντα τοποθετούνται σε κατάλληλες συσκευασίας σύμφωνα με το μέγεθος τους και προσεκτικά ως προς το κατά πόσο εύθραυστα είναι, με σκοπό την αποφυγή τυχόν ζημιών κατά τη μεταφορά. Σύμφωνα με την περιοχή παράδοσης των προϊόντων, επιλέγεται και το αντίστοιχο μέσο μεταφοράς, όπως: Πρακτορείο Μεταφορών, Ακτοπλοϊκώς κτλ.

Βασικά εξαρτάτε από το μέγεθος της στέγης και την ποσότητα βροχόνερου που θα πέφτει. Τυπικά συνιστούμε στις κάθετες υδρορροές η απόσταση να είναι περίπου από 10 έως 15 μέτρα.

Οι ημικυκλικές υδρορροές παρόλο που φέρουν το κλασικό σχήμα, ενδείκνυνται εκτός από σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και σε περισσότερο μοντέρνα. Είναι ένας διαχρονικός τύπος υδρορροής που προτιμάται να τοποθετείται στα κτίρια από το 1940 και συνηθίζεται να χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα σε πολλές αποχρώσεις.

Αλουμίνιο: Χαμηλό κόστος. Υπάρχουν πολλών τύπων Alloys που μπορούμε να διαλέξουμε. Τοποθετούνται εύκολα. Η ποικιλία χρωμάτων είναι απεριόριστη. Είναι παγκοσμίως το πιο χρησιμοποιημένο μέταλλο στα συστήματα υδρορροής.

Γαλβανισμένη λαμαρίνα: Η γαλβανισμένη λαμαρίνα έχει μεγαλύτερη δύναμη κρούσης από το αλουμίνιο. Έχει περισσότερο βάρος σε ισοτιμία πάχους από μια ταινία αλουμινίου. Χρησιμοποιείται συχνά σε περιοχές με πολύ χιόνι. Έχει φτηνότερο κόστος από τα άλλα μέταλλα. Διατίθεται σε αρκετές αποχρώσεις. Εμφανίζονται σημεία σκουριάς.

Χαλκός: Θεωρείται το κορυφαίο μέταλλο στα συστήματα υδρορροής. Μεγάλη αντοχή και διάρκεια ζωής. Δεν χρειάζεται βάψιμο. Με τον καιρό αλλάζει χρώμα, μπορούμε να το επιτύχουμε και με χημική επεξεργασία. Έχει υψηλό κόστος σε σύγκριση με τα παραπάνω μέταλλα. Συνιστούμε να γίνεται η τοποθέτηση από έμπειρους τεχνίτες.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια μόνιμη λύση για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Ένα διάφανο βερνίκι βοηθάει, όμως θεωρείται προσωρινή λύση, ενώ το χρονικό διάστημα που διατηρείται εξαρτάται από την ποιότητα του βερνικιού και τον τρόπο εφαρμογής του.

Οι υδρορροές K-Style έχουν διπλή κυρτή σχεδίαση που μοιάζει πολύ με τη χύτευση στεφάνης. Αυτές οι υδρορροές διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και μπορούν να κατασκευαστούν είτε σε τεμάχια, είτε συνεχόμενα. Το σχήμα αυτών των υδρορροών επιτρέπει αυξημένο όγκο ροής νερού. Είναι δυνατά και το σχήμα τους προστατεύει από βαθουλώματα. Η πλειονότητα των κτιρίων χρησιμοποιεί αυτό το στυλ υδρορροής στην άκρη της στέγης τους λόγω της οικονομικής τιμής και της ευκολίας εγκατάστασης.

Το νερό της βροχής χωρίς σωλήνες (κατεβατά) δεν θα απομακρύνουν σωστά το νερό από την στεγη ή τα θεμέλια ενός κτιρίου. Η σωλήνες ενός κτιρίου χρησιμοποιείται για τη μεταφορά του νερού από την οριζόντια υδρορροή στο δρόμο ή σε άλλη τοποθεσία αποχέτευσης. Για κάθε εγκατάσταση, η σωλήνες (κατεβατά) είναι απαραίτητα για τη δημιουργία ενός συστήματος στεγανής εφαρμογής χωρίς διαρροές.

Η εγκατάσταση υδρορροής διαρκεί, στις περισσότερες περιπτώσεις, λιγότερο από μία ημέρα, αλλά ανάλογα με το μέγεθος και τη διαμόρφωση του κτιρίου σας, μπορεί να διαρκέσει έως και μερικές ημέρες.